A borkészítés egy mesterség

Persze sokan gondolják úgy, hogy tudnak bort készíteni.  De nem mindegy, hogy milyet?. A jó borhoz tudás, és megfelelő szőlő kell.

A finom bor

A bor szeretetét egy kedves barátomtól tapasztalhattam meg. Évekkel ezelőtt egyik alkalommal megkérte a páromat, hogy nem e menne el sofőrnek neki. Mivel jóban voltak, teljesen egyértelmű volt, hogy segít neki, amiben tud. Hogy miért volt szüksége rá? Szőlőt ment vásárolni, de ez wine-989268_640általában bor kóstolással is jár. Ha valaki bort kóstol, akkor nem tud utána vezetni. Ezért volt szükség a páromra.

Egyik szombat reggel felkerekedtek, és nekiindultak. nem messze mentek, mi addig „asszonyok” előkészítettük a bor készítéshez szükséges eszközöket, és ebédet készítettünk. Szerettem Annával főzni, mert sokat tanulhattam tőle, ő mindig különleges ételeket készít, amiben én annyira nem mozgok otthon. A fűszerekkel is igen csak jól bánik. Igaz most nem különleges ételt készítettünk, hanem egy jó csirkepörköltet nokedlival, és mellé süteményt.

A fiúk haza térte

Talán délután egy óra lehetett amikor a fiúk megjöttek a majd 200kg szőlővel. Persze a párom egy kortyot sem ivott nem úgy, mint a barátja. Egy szavunk sem lehet, hiszen ezért hívták a sofőrt, de ő már igen csak be volt csiccsentve. Na Annának sem kellett több, ott mindenki előtt jól leteremtette, és beterelte a házba. Mi igen jót mulattunk ezen, neki már nem biztos, hogy az volt.

Hogy a házban mi zajlott le, azt nem tudom, mert mi be sem mertünk menni, amíg Anna elő nem bukkant. Ekkor már a szőlő préselésével foglalkoztunk. Közben a hozott borból mi is kóstolgattunk. Volt közte minden féle, vörös is, és fehér is. Én akkor szerettem bele a borba. ha lehetőségem van rá, akkor szívesen iszom egy pohár bort.