Erdei kaland, és a motoremelő

forest-63279_640Szép idő révén a hétvégén úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk az utolsónak tűnő jó időt, és túrázni megyünk. Reméltem, hogy a jó idő kedvezni fog nekünk, mert szeretek a természetben mászkálni.

A kirándulás

Ha egy szép helyet találunk, akár több alkalommal is szeretek elmenni, hiszen egy helyen általában nem csak egy útvonal van, és az évszakok változásával a táj is mindig más. Persze télen nem járunk erdőbe túrázni. Még nem is a hideg miatt, hanem azért félő hogy mi van a hó alatt, nem látni.

Az erdő szépségét azért sok esetben tönkreteszik. Sajnos azt gondolom kevés az ember ara, hogy a tisztaságra is vigyázzanak, és az illegális szemétlerakó is egyre több. Nem értem amúgy, hogy miért az erdőbe kell letenni a szemetet, hiszen a kukások elviszik. Számos helyen van lomtalanítás is, és oda is el lehet vinni szemetet. Persze nem szeretik, ha mások visznek oda, így azért jobb óvatosnak lenni ilyen esetben, de még mindig jobb egy kis nézeteltérés, mint egy erdőt szennyezni. Ez a gond azt hiszem soha nem fog megoldódni. Már láttunk annyi mindent a túráink során, hogy el sem hinné az ember, ha nem a saját szemével látja. A múltkor például az erdő kellős közepén egy vécét találtunk. Hát nem szégyellhetné magát az, aki ilyet letesz ez erdőbe.

Az útvonal

Mindig a jelzés mentén haladunk, hogy ha netalántán történik valami, akkor meg tudjuk mondani, hogy merre is vagyunk. Eddig még lekopoghatom, nem történt soha semmi gond. Mondjuk nem is hegyet mászunk, bár bevallom, hogy nagyon szeretném egyszer kipróbálni, hogy milyen, bár lehet, hogy ahhoz először ez pár kilót le kellene adnom, hogy bírjak mászni, és a saját súlyomat is elbírjam. Na mindegy is, ez nem történt meg úgy sem, majd legközelebb talán.

Már jó félúton járhattunk, amikor egy férfi jött velünk szembe. Elsőre fura volt egyedül, de aztán eszembe jutott, hogy nem tudom, miért vagyok annyira meglepve, hiszen sokan túráznak egyedül. Megállított bennünket, és elmondta, hogy szüksége lenne egy motoremelőre. Nem tudunk neki segíteni? Különösebben nem értettem, hogy mit is akar, míg el nem magyarázta. Túrázni jött ő is, de nem vette észre egyik helyen a szemetet, amit valaki lerakott, és már nem tudott megállni, így beleesett egy kisebb árokba, de egyedül nem tudja kiszedni onnan. Hát megfelelő szerszámunk nem volt, de a férjem gyorsan felajánlotta, hogy elmegyünk, megnézzük, és hátha hárman már többre megyünk.

Végül azt az útvonalat csak félig jártuk be, mert elmentünk segíteni a bajba jutott motorosnak. De nem bántam meg, mert ki tudtuk húzni a motorját, nekünk pedig nem tartott semmibe segíteni neki.