Szőlészetünk játéksarka

Mindig is szenvedélyem volt a jó bor és a borászat, így egy szép napon leültem párommal és megbeszéltük, hogy veszünk egy kis telket szőlészettel, és borospincét csinálunk ott, ahova hétvégente és nyaranta le tudunk járni, nem csak mi, hanem barátaink is családjukkal. Úgy terveztük, hogy készítünk egy gyerek sarkot is, hogy nekik se legyen unalmas, és úgy döntöttünk gyermekjátékokkal töltjük fel nekik.

Ehhez viszont be kellett szerezni külön játékokat, amik csak ott lesznek, így nem kell az otthoniakat magunkkal hordozni.

Úgy éreztem mi sem megfelelőbb hely a keresgélésre, mint az internet. Bepötyögtem a kulcsszavakat a keresőbe, és már ki is dobott egy remek oldalt óriási választékkal, gyermekjátékok minden fajtája megtalálható itt, akármire is vágyik az ember. Ugyan tényleg sok játék van, de nem kell attól tartani, hogy emiatt a keresgélés nehezebb lenne, ugyanis nagyon jó keresőrendszere van a weboldalnak. Először is fő kategóriákra vannak osztva a játékok, majd ezeknek a fő kategóriáknak vannak további alkategóriái. Ha ezt is kiválasztottuk, és még mindig túl nagy a választék, nem kell aggódnunk, egyéb szűrőket is alkalmazhatunk az oldalon. Ilyen például a gyermek kora –korcsoport szűrést is lehet alkalmazni, példának okáért beállítani, hogy 5 éves kortól, így a 6,7, stb. éveseknek már nem dobja ki a lehetséges játékokat. Azonban szerencsére több pontot is ki tudunk jelölni, így én a 4 és a 3 éves korcsoportot is kijelöltem, a nagyobb választék érdekében. Ha netalán gyermekünknek egy kedvenc mesehőse is van, és mindenképpen olyan témájú játékot keresünk, azt is ki lehet jelölni és akkor pl. csupa Jégvarázsos dolgokat dob ki nekünk az oldal. Számomra ez nem volt annyira fontos, ugyanis a gyerekek vegyesen lesznek, fiúk is, lányok is, úgyhogy inkább kerültem a mesehős témájú játékokat. Gyártót is ki tudunk választani – ha esetleg ismerünk egy jó játékmárkát és úgy érezzük, abban tudunk leginkább megbízni, azt is ki tudjuk jelölni. Nálam azonban ez a lépés is kimaradt. Azt is eldönthetjük, hogy csak fiúknak, vagy csak lányoknak keresünk játékot, de mint már említettem, nálunk vegyes a csoport, így én ezt a szűrűt sem alkalmaztam keresés közben. Azonban az ár szerinti szűrést alkalmaztam, mivel úgy terveztem, hogy több kisebb méretű játékot veszek a gyerekeknek, hogy mindegyik kezében lehessen valami, így a felső határt csökkentettem, hogy számomra megfelelő legyen.

A böngészés közben arra jutottam, hogy a legjobb lehetőség egy fa építőkocka készlet beszerzése lenne. Ez talán a legelőnyösebb a gyermekek szórakozása szempontjából és a mi szempontunkból is. A fa játékok anyagukat tekintve, biztosan tovább bírják a strapát, mint pl. műanyag társaik, kevésbé törnek el, a „mechanikájuk” sem romolhat el, szóval mondhatni egy igen jó beruházás, mert akár örök érvényű is lehet (saját tapasztalatból mondhatom, ugyanis az én gyerekkori kockáimból is maradt még a nagyiknál). Másfelől pedig fejlesztik gyermekünk kreativitását, motoros képességeit és kapcsolatépítését is, ugyanis amikor többen játszanak szembesülniük kell azzal, hogy másnak más elképzelése van az építéssel kapcsolatban, így a kompromisszumot kötni is megtanulnak a játékkal, valamint nyitottabbak lesznek mások felé.

A gyerekek számára is megunhatatlan a játék, ugyanis mindig újabb és újabb lehetőségek tárulkoznak eléjük, mindig van más lehetőség felépíteni egy várat vagy házat, így soha nem lehet unalmas és egyhangú az építkezés. Másrészt pedig órákig is le tudja kötni őket a játék, így mi se lehetett volna nagyobb telitalálat „bor-lakunkba”.

Ezek után betettem a kosaramba egy 200 és három 50 darabos fa építőkockát is, és annak ellenére, hogy 350 fa építőelemmel rendelkeztem, hihetetlenül jutányos áron jutottam a termékekhez. Miután rendelésemet leadtam, nyugodtan vártam a termékre, ami napokon belül meg is érkezett. A weboldal GSL futárszolgálatot használ, így a játékok gyorsan és biztonságosan házhoz jutnak, nem kell tartanunk a szállítás közbeni sérülésektől.

A fa játékok, mint kiderült telitalálatok lettek. Nagyon jól bírják a strapát, pedig drága gyermekeink aztán nem bánnak kesztyűs kézzel velük, és ami a legfontosabb, ők is nagyon szeretik. Kislányom egyik hétköznap rákérdezett, hogy mikor megyünk már a szőlészetbe, mert ő játszana a fa kockákkal. Azt hiszem otthonra is kénytelen leszek beszerezni párat.