Borpincék túrájához megfelelő babakocsi

Az ősz beköszöntével, a szüret elérkeztével hazánk bortermelő vidékei megtelnek turistákkal, látogatókkal, bort szerető és hozzáértő emberekkel. Az egyik legnagyobb bortermelő vidékünk a Mátra tövében helyezkedik el, Eger és térségében. Ez a város nem csak történelmi mivoltjából meghatározó országunk életében, de gasztronómia és a borkultúra is virágzik a vidéken. Az egri bikavér, az egri leányka méltán híres és kedvelt borfajta, melyért messzi távolból is ellátogatnak, kóstolóért és pincék hangulatáért a helyiek vendégszeretetéért. Nagyon kedvelt turisták által, akik belföld kincseit ismernék meg. Minden évben megrendezésre kerülnek a bornapok, amikor a város főterén a Dobó szobor lábánál sorakoznak a borkiállítók, de nem csak a városban, de a borospincék is nyitva találhatóak ez idő tájt. Az ide látogatók gyönyörködhetnek a völgyben, a táj szépségében, sétálhatnak, kirándulhatnak egy vagy több pohár bor kíséretében. Az őszi nap sugaraiban megcsillanhat a poháron a minőségi bor boltíves rajzolata.

Ezen borkóstolók nem csak fiatalok, de családok számára is izgalmas lehet, míg a szülők egy finom pohár bor mellett kikapcsolódnak, a gyerekek friss, szabad levegőn lehetnek.
Természetesen kisgyerekes szülők, csecsemő vagy totyogó gyermeküket babakocsiban tolják ezen részeken, mindenkinek megkönnyítve a sétálást.

Kedves ismerősömék élménybeszámolója alapján, igenis megvalósítható kisgyerekkel, babakocsival egy ilyen pincetúra. Ők amúgy is nagyon sportos családnak számítanak. Mielőtt megszületett a gyermekük gondosan körbetekintettek a babakocsi piacon. Mérlegeltek, hogy az ő életvitelük, miszerint szeretnek mozogni, futni, sétálni, túrázni mely fajta kocsi illik ehhez az életvitelhez. Természetesen szem előtt tartva azt, hogy a baba számára, testi fejlődése szempontjából, kényelmileg, és természetes anyagból milyen babakocsik vannak a piacon.

A sport babakocsik piacára tévedtek, azon az elgondoláson voltak, hogy egy babakocsit szeretnének venni, mely a baba születésétől kezdve 3 éves koráig fogja őket szolgálni. Találtak egy remek céget, ahol többfajta sport babakocsi is van, és ezen sport babakocsik leírásában szerepel, hogy nagyon lehajtott állapotában, már a kezdetektől fogva csecsemőknél is használható.

Fontos volt számukra, olyan céget találni, ahol a sport babakocsik extra funkciókkal és természetbarát anyagokból készül, legyen az a egy fogantyú, vagy maga a babakocsi anyaga.

A sport babakocsik tárháza rendkívül bő volt, annál az üzletnél, ahol végül megvásárolták az ő saját babakocsijuk. Jó szívvel ajánlották ezt az oldalt mivel, nagyon könnyed rajta kiigazodni, nagyon sok leírás található a babakocsikról, ez remek megoldás a cégtől, hogy így is segít a kiválasztásban. Remekül tematikusan fel van tüntetve az oldalon, hogy milyen fajtájú babakocsik állnak rendelkezésre náluk.  Könnyedén ki  tudják választani a leírások és a rengeteg szögből lefotózott kocsikalapján. A rendelés is pofonegyszerűen történhet, mivel online  pár napos  kiszállítással dolgoznak, amit  nagyon pontosan be is tartanak.

Az egyik választásuk lehetett volna, az a fajta babakocsi, mellyel rendkívül gyorsan lehet testmozgást végezni, és kocsiba is könnyedén befér az összecsukhatósága miatt. Üléssel együtt összecsukható és nagyon kis helyen elfér. Ez a fajta kocsi jó lett volna számukra, amikor kirándulni mennek, mert az autó csomagtartójában könnyedén elfér, könnyű vele közlekedni a városban, mindenhol kényelmesen el lehet vele férni, nem foglal sem összecsukott, sem felnyitott állapotában sok helyet. És a gyermek számára is kényelmes lett volna, mert az ülése végig ledönthető, ezáltal a gerinc fejlődését is szolgálja. A sétákhoz ehhez a kocsifajtához tartozott tető is, mely automatikusan változtatja magasságát és állási szögét attól függően, hogy milyen döntési szögben van az ülés, ez egy nagyon hasznos funkció, mivel nem a szülőknek kell azzal bajlódniuk, hogy a napsugár belesüt a baba szemébe és órákon át kell állítgatni, hogy legjobb szögben legyen a babakocsi kupolája. A kupolához tartozik még egy szélfog is, melyet a háttámlához kell csatolni, ezáltal megóvható a huzattól, széltől a baba.

Karfája fordítható, ha nem lenne elég a babakocsi teteje a nap elleni védelemben, meg is lehet fordítani kart. Ez is nagyon praktikus funkció. Női szemmel természetesen az is kritérium volt, hogy milyen színekből lehet választani, szerencsére ebből a modellből 6 színváltozat is létezik, melyek sem nem kihívóak, sem nem csak fiús, illetve csak lányos színek. Fontos volt az univerzális szín, mert a következő csemetéhez is ezt a babakocsit gondolták használni. Az anyaga remek bababarát volt.

Amely sport babakocsira a választásuk esett,  az egy igen összetett szerkezet. Igaz azt szerették volna, hogy a kezdetektől, ebben a babakocsiban tudják tolni a kis utódjuk, de ez a konstrukció annyira megtetszett számukra, hogy feladták ezt a tervüket. Amire a választásuk esett, abban a babát 6 hónapos kortól tudják tolni, ez az idő szükséges, hogy ülni tudjon a babakocsiban és gerince is elbírja azt a pózt hosszabb távon. Mivel idősebb babák számra lett kifejlesztve, ezért tovább is lehet használni, átlagosan a tájékoztatóban az szerepel, hogy a gyermek 5 éves koráig, de maximum 24,9 kilogrammig. Az a teherbírás akkor is hasznosnak mutatkozik, már a tapasztalataik is azt mutatják, mert az alsó kosár igen jól pakolhat, ami egy kisgyereknél elengedhetetlen, hogy minden használati tárgy kézközelben legyen.
Plusz érv volt a sport babakocsik világában, hogy jól terhelhető, de ez nem jelenti azt, hogy a babakocsi elnehezült volna, könnyű, ám tartós alumínium váza van. Nők is könnyűszerrel fel tudják emelni, illetve könnyebb irányítani is, akkor is ha gyermek benne ül.

Ez az elől kisebb hátul nagyobb kerekek lehetővé teszik a gyorsabb suhanást. Az alap kerekekkel rendelték meg a babakocsit, amely gél anyagból van, de kérhették volna fújható kerekkel is, de kényelmesebb megoldást választották a gél anyaggal. Az is választási szempont volt náluk, hogy az első kerekek fixálhatóak és külön is mozognak ez nagy előny, különböző terepeken való sétálások alkalmával, illetve futáshoz is elengedhetetlen, hogy fixek legyenek a kerekek.

Ez a fajta sport babakocsi is kis helyen elfér és könnyen összecsukható, úgyhogy a kocsi csomagtartójában könnyen elfér, méretéből adódóan a tömegközlekedési eszközökre is könnyen el és felfér. Összecsukott állapotban nagyon kényelmes, kézre eső fogantyúval rendelkezik, mely egy átlagos testmagasságú emberhez lett kialakítva.

Ebben a sport babakocsiban aludni is tudnak a gyerekek, fokozatban dönthető az ülő rész, mely egészen fekvő pozícióig hajtható, és még így is kényelemben vannak a gyerekek. Egy gondos szülő még ilyenkor is fél szemmel a babakocsiban édesen alvó gyerekét nézi. Ehhez nyújt segítséget a babakocsi tetején található szellőzőnyílás, amely nem csak a friss levegő bejutására szolgál, hanem mint egy kukucskálóként, hogy a szülő pillantást tudjon vetni a gyerekére anélkül, hogy megkerülné a babakocsit.

Miután abba is belegondoltak, hogy ez izgő mozgó totyogójuk lesz, így az 5 pontos biztonsági övrendszer nagy segítség volt a döntésben, becsatolni a gyermeket nagyon is szükséges, mindenki nyugalma és biztonsága érdekében. Lejtős meneteknél nem csak az öv fontos, de az is, hogy egy fék is legyen a babakocsin, mellyel az a típusú babakocsi rendelkezik.

Mindezeket mérlegelve és tájékozódva megszületett a döntés és megvették, a másodjára említett babakocsit, mellyel és benne gyermekükkel részt vettek az egri boros napokon. A kocsi nagyon jól teljesített, kívánni sem kívánhatnának jobb sport babakocsit maguknak.