Egy jó bor, egy finom vacsora, és a férfi bőr válltáska

A jó borász egyik fő ismérve az, ha megbizonyosodik arról, hogy minőségi bor kerül az asztalra. Legalábbis én így gondolom. A múltkor egy borász ismerősömmel mentem el vacsorázni, és ekkor persze meg is csillogtatta szakmai tudását. Én pont az ellenkezője vagyok, így mindent elhiszek, amit mond, a lényeg, hogy elég magabiztosan mondja. Viccet félretéve, tényleg nagyon jó borásznak tartom, eddig akármit ajánlott, azzal nem nyúltam mellé. Bár a legtöbb esetben a borokról szokott beszélni, néha azért szóba kerül más is. Legutóbb a férfi bőr válltáska volt főszerepben.

Sűrűn járok étterembe, ami lehet jó és rossz tulajdonság is. Ami viszont feltétlenül előnyömre válik, hogy szeretem a finom borokat. Persze sajnos nem értek hozzá, így többnyire az alapján választok, hogy ízlik-e, azonban van, amikor szakértőre hagyatkozom. Jó, ha van az embernek egy olyan borász ismerőse, aki érti a dolgát. Néha unalmas lehet, ahogyan litániát zeng bizonyos borokról, de van, amikor egyenesen jó dolog, hogy ragad rád némi tudás. Pont erre készültem legutóbbi találkozásunkkor, amikor beültünk egy nagyon jó nevű étterembe, és már az ő javaslata alapján kikért borunkat ízlelgettük.

Kicsit furcsállottam a viselkedését, mert egy ravaszkás mosoly bujkált a szája sarkában. Amikor megkérdeztem, hogy ugyan mi olyan mosolyfakasztó, csak rám nézett, és annyit mondott, hogy „Most meg foglak lepni, mert bármiről beszélhetünk, de a borokról nem!”. Mit ne mondjak, tényleg meglepődtem. Aztán persze azt is elmondta, hogy ez része egy új kísérletének. Leginkább saját magát teszteli, hogy tud-e bármiről beszélgetni anélkül, hogy a borokra terelődne a téma. Már legalább fél órája beszélgettünk, egyik téma követte a másikat, amikor megszólaltam, hogy meséljen a táskájáról.

Látszott rajta, hogy kicsit gondolkodik azon, komolyan gondolom-e, mert most én mosolyogtam ravaszul. „Tudod, nagyon jó próba az, ha sokat tudsz valamiről beszélni, ami amúgy neked egy teljesen hétköznapi dolog. Mint például egy férfi bőr válltáska.” Eleinte feszengve kezdett neki mondandójának, nekiállt egy kicsit szájbarágósan mesélni. „Tudod, ez itt egy férfi bőr válltáska…” Majd persze szépen lassan felengedett. Nem titok, az volt a célom, hogy még jobban el tudjon rugaszkodni a borok világától. Ugyanis minden korábbi témánál a boros poharát piszkálgatta. Ráadásul túl sűrűn. Amikor viszont jött az a rész, hogy a táskájára kellett koncentrálnia, a teljes figyelme afelé terelődött, a kezét is lekötötte, ahogyan mutogatta a táska zsebeit. Ezt most elnevezhetném rögtönzött táska pszichológiának, de az túl furcsán hangzik.

férfi bőr válltáska

Elmesélte, hogy a közelmúltban tett szert erre a férfi bőr válltáskára. Pár hete fedezte fel a Bagbox oldalát, amikor új táskát keresett. Konkrét elképzelése nem volt azon kívül, hogy strapabíró legyen, és megérte kiadni rá annyit, amennyiért adják. Mivel szeret jól kinézni, fontos volt, hogy a táska is jó nézzen ki. Borászként számos jelentős hazai és nemzetközi rendezvényen meg szokott fordulni, ezért tényleg nagyon fontos volt olyan táskát találni, ami minden helyzetben megfelelő. Ha csak beugrik a borászatba, vagy elismert kollégákkal találkozik, esetleg elmegy egy étterembe. Tehát egy szép, mégis megjelenésében multifunkcionális táskára volt szüksége.

Sokáig keresgélt, számtalan webáruházat végigböngészett, mire rátalált a Bagbox webáruházára. Eleinte kicsit szkeptikusan viszonyult a dolgokhoz, mert sok olyan oldal jött vele szembe az interneten, ami nem volt eléggé hiteles. Amikor elsőre szimpatikus volt neki egy webáruház, ahol táskák vannak, igyekezett minden felületen utánuk nézni. Ha talált vásárlói véleményeket akár a hivatalos weboldalon, vagy esetleg a facebookon, az máris döntő volt valamilyen szinten. Az sem volt éppen elhanyagolható, hogy az adott cég weboldala mennyire igényes. Ha úgy nézett ki, mint egy tipikus vidéki művházas vásár „katalógusa”, az azonnal kiesett, legyen bármennyire is csalogató az oldalon szereplő termék.

Ezekből kifolyólag nagyon megörült, amikor a Bagbox szélesebb körű leinformálása pozitív irányba billentette a mérleget. Megnyugodott, hogy végre nem kell keresgélni, legalábbis a webáruház már megvan, ahonnan táskát szeretne.

Konkrét elképzelés nem volt a táskát illetően, de azt tudta, hogy ha mód van rá, akkor egy férfi bőr válltáska lesz az álomdarab. Legnagyobb szerencséjére erre külön szűrni is tudta a találatokat, ami egy újabb plusz pont volt. Most már tényleg csak azt kellett kitalálnia, hogy pontosan melyik darabot szeretné. Jól sejted, ha arra tippelsz, hogy ez volt a nehezebbik része. Tovább válogatott, mint amennyit általában egy nő szokott nézelődni a ruhaboltban. Legalábbis az elmondása szerint. Aztán az is lehetséges, hogy igazából nagyon hamar megtalálta az áhított darabot, csak úgy érezte, hogy nagyon lassan telik az idő. A történet végkifejlete szempontjából ez igazából teljesen lényegtelen, ne is akadjunk meg itt.

Miután végre megtalálta azt a darabot, ami minden elvárásának megfelelt, nem habozott tovább, megrendelte magának azt a bőr férfi válltáskát, amit kinézett magának. Ezután persze úgy izgult, mint a lányok, amikor csomagot várnak. Végülis, nem állt nagyon messze a valóságtól, hiszen ő is egy fontos csomagot várt.

Miután megérkezett a táskája, nem győzött hálálkodni a Bagbox webáruház létezéséért, ugyanis tényleg azt kapta, amit rendelt. Ez ugye sok webáruház esetében nem így szokott lenni, így joggal aggódott a megrendelés és a megérkezés közötti időszakban. Kedve lett volna azonnal világgá kürtölni, hogy neki milyen szép és igényes az új táskája, de szerencsére volt annyi önuralma, hogy inkább csak leüljön otthon, és egy pohár finom bor társaságában rendezze gondolatait a rendelése, és a meglepően kellemes élménye kapcsán.

Azt is elmesélte, hogy nem sokkal azután, hogy az új férfi bőr válltáska a birtokába került, elment egy komolyabb, borászoknak szervezett eseményre. Próbált a lehető legtermészetesebben viselkedni, de ez egy kicsit nehéz volt, hiszen egy kicsit még be volt zsongva. Hiába felnőtt ember, néha belőle is előbújhatott a gyerek. Várta, hogy mikor veszi észre valaki a különleges táskáját. Tele volt a rendezvény ismerős arcokkal, így biztosra vette, hogy valaki majd csak észreveszi a táskáját. És nagyon is igaza volt, egy régi szaktársa szólította meg.

Eleinte csak általánosan beszélgettek arról, hogy mi történt velük a legutóbbi találkozásuk óta. Aztán nem sokkal később ez az ismerős észrevette, hogy ez a táska új, korábban még nem látta rajta. Nagyon tetszett neki, így meg is dicsérte, és jött a kérdés, amit már annyira várt: „Honnan szerezted?” Alig várta, hogy végre valakinek eldicsekedhessen vele, így egy begyakorolt szöveggel készült. „Képzeld el, nagyon hosszú kutatómunka után találtam rá a Bagbox webáruházára, ahol azonnal szerelem lett ez a férfi bőr válltáska…”

Persze biztos vagyok benne, hogy ez nem egészen így történt, de úgy voltam vele, hogy egyszer élünk, néha belefér egy kis színészkedés. Az tény, hogy a táska nagyon jól néz ki, és csupán ez a tény elég volt ahhoz, hogy kedves ismerősöm figyelmét eltereljem a borokról. Jó, igaz, hogy annyiban szóba jött a borász élet, hogy elment egy ilyen rendezvényre, de a beszéde közben érzékelhetően nem erre fektetett hangsúlyt, hanem a táskájára.

Akárhogy is vesszük, az úgynevezett rögtönzött táska pszichológia bejött, ugyanis a nagyon durván bormániás ismerősöm képes volt hosszú ideig folyékonyan beszélni egy táskáról. Eleinte hiába engedett fel nehezen, a végeredmény nagyon is jó volt. Ezzel ő is rájött, hogy ha nagyon akar, akkor tud másra is koncentrálni, nem foroghat mindig egy téma körül az élete.

A történet végére nekem annyi happy end jutott, hogy kicsit kizökkentettem a hétköznapi szürkeségéből ismerősömet. Plusz most már tudom, hogy ha jó minőségű férfi bőr válltáskára vagy bármilyen más, minőségi táskára lenne szükségem, a Bagbox webáruháza nem fog csalódást okozni.