Bőrdzsekin nincs borfolt, mert valaki úgy is lenyalja!

Egy régi történetet had meséljek el, ami a mi kis motoros baráti körünkkel történt még az egyik hegyalja fesztiválon. Remélem, senkinek nem kell bemutatnom ezt a fesztivált főleg nem az egri borok nagy riválisát, Tokaj területét és a rajta termő isteni szőlőt, amiből az ország egyik legfinomabb borai készülnek!

A fesztivál második napján történt az eset. Éppen az esti koncertekre melegítettünk a motorjaink társaságában. Többségünk sima farmerbe, cipőbe, vagy csizmába volt. Én úgy gondoltam, ha már itt vagyunk, díszbe vágom magam ezért rajtam volt a kedvenc motoros bőrkabátom! Eszünk ágába se volt most motorozgatni és egyik haverom épp kicsent egy 20 literes fonott kancsót egy pincéből, ami tele volt mézédes vörös nedűvel. Pár óra múlva, rettenetesen kábák lettünk és még mindig volt a kancsóba! Nagy sikert arat egy ilyen kiszerelésű ibrik, ezért sok társaság pihent meg nálunk rövidebb hosszabb időre, meg hát ki ne ismerkedne kétkerekű aszfalthuligánokkal! Bár lehet csak a bőrkabátom csábította oda az érdeklődőket, mert amelyik társaságban lányok is voltak, azok, mint nyájasan simogatták a kabátom. Ezért is jó motoros cuccokat hordani, mert felkelti az érdeklődést! Egy full női társaság időzött akkor velünk a legtöbbet. Főleg a borunkra fájt a foguk, de hát, ahogy az öreg indián mondás tartja, a „részeg nő a legjobb nő!”. Ahogy a Tisza parton mulatoztunk észre se vettük, hogy így elszaladt az idő, már bőven kezdett a harmadik, negyedik zenekar is. Bele kellett húznunk. Az utolsó kortyok rám maradtak, de a felhőtlen hangulatban és dalolásban, valaki meglökött és a motoros bőrdzsekimen landolt az ital. Hirtelen nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, mert eléggé a szívemen viselem a felszereléseimet, ami a szívem legkedvesebb hobbijához, életérzéséhez tartozik, a motorozáshoz. Az érzéseimet se tudtam rendezni magamba, már is jött a segítség egy bájos leányzótól. Rám csimpaszkodott és elég zavarba ejtő módon a kabátomról lenyalt némi bort. Barátaim széles vigyorral ordibáltak és visongtak. Mondanom se kell, a maradék napot vele töltöttem, de, hogy mi történt, azt már a ti fantáziátokra bízom! Nem is tudom, hogy történt-e egyéb említésre méltó dolog ezen a rendezvényen annak idején…

Mi ennek a régi történetnek a tanulsága?

Több minden is lehet. Az első, járj el szórakozni, ha teheted fesztiválozni! Fantasztikus embereket lehet megismerni így. Második, ha van, 20 liter borod, könnyen barátkozik veled bárki! (itt megjegyezném, adj a minőségre) Harmadik, motoros felszerelésben, főleg egy igazán menő motoros bőrkabátban, bárhol nagy sikered lehet! Ha neked is szenvedélyed ez az életforma, ne félj minőségi öltözetbe befektetni, mert nem csak téged óv az utakon, de rettenetesen frankó külsőt biztosít!