Ha sok arckrémet kenek az arcomra, zsíros lesz a bőröm?!

Egészen kis korom óta érdekel a gasztronómia és a borászat. Ezért is döntöttem úgy, hogy az egyetemi tanulmányaimat is ebbe az irányba terelem. Mikor felvételiztem, először nem igazán tudtam, hogy pontosan mit is szeretnék, ugyanis több szakma iránt is érdeklődtem, de aztán anyukám segített dönteni, és végül én is beláttam, hogy ezt szerettem volna a szívem mélyén a legjobban.

Most szakmai gyakorlaton vagyok egy étteremben, ami borászat is egyben. Pont azt a két dolgot tanulhatom itt, ami a legjobban érdekel. Rengeteg új dolgot tanulok a borok és az ételek viszonyáról is. Az iskolában egyébként már volt somelie képzésünk is, aminek mindannyian nagyon örültünk.

Nem csak azért, mert érdekes volt, de volt szerencsénk végig kóstolni a legjobb borokat, pezsgőket, söröket, pálinkákat. Ráadásul ezt mind az iskolában. Minden barátom irigy volt rám, hiszen ki ne szeretne egy tanóra keretein belül borozni vagy sörözni?!

Pár nappal ezelőtt pont az étterembe menet találkoztam egy régi osztálytársammal. A gimiben nagyon jó barátnők voltunk, de valahogy azóta nem nagyon tudtunk találkozni. Most azonban nagyon megörültünk egymásnak. Mivel siettem, ezért gyorsan megbeszéltük, hogy másnap találkozunk egy kávéra, mert pont szabadok leszünk mind a ketten.

Másnap találkoztunk is, elmentünk a kedvenc helyemre. Jó sokat beszélgettünk, ugyanis van pár év amit be kellett pótolnunk. Nagyon sok mindenről csacsogtunk. Mesélt arról, hogy érettségi után mennyit utazott. Ő mindig is imádott utazni, úgyhogy mindenki sejtette, hogy sok szép helyen fog járni, ha nagyobb lesz.

Mesélte még azt is, hogy az egy év utazgatás után elvégzett egy kozmetikus képzést. Egyből meg is jegyezte, hogy száraz az arcbőröm, és nem ártana neki egy kis hidratálás. Sajnos igaza volt, én is éreztem már akkor napok óta, hogy érzékeny a bőröm, ki van pirosodva picit és nagyon száraz is.

Azonban én nem nagyon szoktam arckrémeket használni. Ráadásul azért nem, mert a nagynénikém régen minden nap krémekkel kente magát. Most pedig, hogy idősebb lett, annyira zsíros bőre lett emiatt, hogy már nem tud vele mit csinálni.

Úgyhogy én régen eldöntöttem, hogy nem fogom folyton kenegetni az arcom, és inkább legyen száraz, minthogy zsíros. Ugyanis a száraz bőrömre egy-egy alkalommal fel tudom kenni az arckrémet, ha muszáj, de a zsíros bőrrel nem lehet mit kezdeni. Azon csak egy doboz matt púder segíthet. Legalábbis az én fejemben ez így alakult ki. Ezt el is meséltem a barátnőmnek, aki jót röhögött rajta.

Azt mondta kenjem csak nyugodtan a száraz arcom krémmel, mert csak használ neki. A nagynénikémre pedig azt mondta, hogy valószínűleg alapból is zsíros bőrtípusa van, ugyanis nem valószínű, hogy attól lett annyira a zsíros a bőre, hogy régen kenegette. Kicsit mondjuk megnyugtatott, hogy ezt mondta, mert ez tényleg nagyon megmaradt bennem.

arckrémek

arckrémek

Mármint az, hogy ha kenem magam arckrémmel, tuti, hogy olyan zsíros lesz a bőröm mint neki. Szerencsére most kiderült, hogy nem. Bár azért még tartottam tőle, de mondtam a barátnőmnek, hogy akkor javasoljon valamit, mert már tényleg napok óta fáj az arcom. Kért egy papírt és egy tollat, majd felírt pár márkát, honlapot és terméket, és azt mondta: Nézd, ezek a legjobb arckrémek!

Gyorsan meg is néztem, mik azok, amiket ajánlott. Ismertem jó párat közülük. Voltak drágább termékek is köztük, de nagy meglepetésemre volt egy-két egészen olcsó márka is, amiről nem is gondoltam, hogy felkerülhet egy kozmetikus ajánlására. Rá is kérdeztem azokra, hiszen az ember azt gondolná, hogy a termék minőségét tükrözi az ára, de azt mondta, hogy attól még, hogy valami olcsó, nem rossz.

Ugyanis a krémeknél is van, hogy sokszor az ember a márkát fizeti meg inkább, mint a benne lévő krém minőségét. Tehát sokszor előfordulhat, hogy veszünk egy méregdrága krémet, és nagyjából pontosan ugyan olyan hatása van, mint egy sokkal olcsóbb verziójának. Hiszen a márka mára már lassan szinte fontosabb kezd lenni, mint maga a termék.

Nagyon jól elbeszélgettünk még az arcápolásos téma után, kiveséztünk még egy csomó mindent, aztán elköszöntünk, de megígértük egymásnak, hogy többször találkozunk még a jövőben.

Egyébként teljesen meglepődtem ezeken, amiket mondott a barátnőm, de én bízom benne, úgyhogy megvettem a találkozásunk után egy arckrémet, azok közül, amiket ajánlott. Próbáltam árban és kiszerelésben is a legmegfelelőbbet választani, azt hiszem sikerült is. Amit vettem, azzal egy pár hónapig tuti elleszek.

Ráadásul az állaga is megfelelő. Ugyanis én nagyon nem szeretem, hogy ha egy krém túl folyékony és ragacsos. Azt szeretem, ha gyorsan beszívódik, és nem kell órákat várni rá. Főleg ha az arcomról van szó.

És ez a krém pedig pont ilyen. Ráadásul ez egy olyan márka, amit eddig nem is ismertem. Úgyhogy nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó volt a találkozás a barátnőmmel is, és a krém is szuper amit az ő ajánlásával vettem.