A jó bor is megárt a fogaknak, ha túl sokat fogyasztunk belőle

Béla barátommal találkoztam a hétvégén, és beszámolt a két héttel ezelőtti egri bortúrájáról. Azért vártunk egy hét szünetet az élménybeszámolóval, mert fogászati kezelésre kellett menni, ahol fogpótláson esett át. Elvileg ez is hozzá tartozik majd a jó kis borkalandjához, szóval kíváncsian mentem a kedvenc sörözőnkbe meghallgatni a történetet. Két jópofa sör mellett végighallgattam a két héttel ezelőtti kalandját.

Kronológiailag visszafelé kezdte, és elmesélte milyen kellemes tapasztalat érte őt a fogászaton. Gyors segítség kellett, mert nem gondolta, hogy az egri kaland így végződik. Szerencsére talált egy remek szolgáltatást, ami kifejezetten kedvező áron csinálta meg neki a fogpótlást és az időpont egyeztetés is hamar és gördülékenyen ment. Állítása szerint rég találkozott ilyen barátságos és szakképzett fogászattal. Bár tudta, hogy jó döntést hoz, ha őket választja, mert a honlapjuk alapján csak minőségre és szakértelemre lehetett számítani. Ami legjobban tetszett neki az az volt, hogy egy rövid kis infót kapott arról, hogy az emberek többsége miért veszti el a fogait. Ennek oka nem más, mint a helytelen és/vagy ritka fog- és szájápolás. A szülők már gyerekkorban elrontják a gyerekeket ilyen téren, amikor nem szoktatják rá a helyes fogmosásra, vagy nem alakítják ki bennük annak igényét. Ez felnőtt korban csak romlik, mivel sajnos egyre igénytelenebb lesz az ember magával szemben. A hiányzó fog pedig nem játék, mert a fogak az ínyben tesznek kárt, amit egy idő után, már pótlással sem lehet helyrehozni, hanem szabályozni kell őket, ami igen költséges mulatság. Ezért nem szabad félvállról venni a fogak hiányát!

Megköszöntem Bélának, hogy ilyen jó és érdekes dolgokat tanult a honlapról és mondtam, hogy ha fogászati problémám lesz, biztosan ahhoz a fogászathoz fordulok majd, de kezdjen bele az egri élménybeszámolójába! Nem húzta tovább az időt és az agyamat és elmesélte, mi történt vele és miért volt szükség utána az s.o.s kezelésre.

Eger városában a Szépasszonyvölgyet látogatták meg és tettek pince látogatást. A cél az volt, hogy minél több pincének, valamennyi legjobb minőségű borát megkóstolják. 8 pincéig jutottak, ha decinként számoljuk a megivott mennyiséget is borzasztó belegondolni mennyit ivott meg Béla és a kis társasága. Azért csak 8 pincéig jutottak, mert az utolsó állomáson egy ugyan olyan teljesen lealjasodott társasággal találkoztak, mint ők. Ha két részeg társaság találkozik, akkor szó, szót követ, és a „mivan? mivan? mivan?” kérdés sor után, pedig mindig kezdődik a tettlegesség. Így sikerült iszákos barátomnak elvesztenie két fogát.fogpótlás

Hallva ezt a történetet nevetésemben, majdnem kiköptem a söröm. Nem hittem el, hogy még képes ennyire berúgni egy 30 éves ember, hogy verekedjen. Most már teljes mértékben megértettem, hogy miért kellett neki a fogorvos és örültem is, hogy legalább a butaságát szakemberek tették helyre. Az tuti, ha fogatlanul állított volna be a találkozónkra ma, annyira kinevettem volna, hogy vérig sértődik! Szerencsés, hogy ilyen hamar és ilyen jó áron megcsinálták neki a fogát, bár ilyen butaság után kicsit még élhetett volna fog nélkül.