Az új borozó fűtése

Amikor kitaláltam az új borozó koncepcióját, rengeteg megoldandó problémával találtam szemben magam. Először is az elhelyezkedés adott volt, a városban már ki is néztem a tökéletes helyet, ahol lehetne egy hangulatos borozót nyitni. De az épület felújításra várt. Például a fűtése régi gázfűtés volt, ami nem csak elavult, hanem drága is. Ráadásul meglátszott rajta az idő vasfoga.

Ezért úgy döntöttem, hogy egyszerűbb, ha az egész fűtést cserélem. Igaz, az elején nagyobb befektetés egy teljesen új rendszer kiépítése, de a későbbiek folyamán biztosan behozza az árát. Egy kis keresgélés után rátaláltam az elektromos padlófűtésre, ami tökéletes megoldásnak tűnt.

Egyrészt ha elektromos padlófűtést választok, akkor nem lesznek fűtőtestek, és így helyet nyerek. A beltér egyébként is kicsi, nem árt ha nem kell még nagy radiátoroknak is helyet adni benne.

Aztán, az elektromos padlófűtés sokkal gazdaságosabb is, mint bármi más. A kiépítés mérföldekkel olcsóbb és egyszerűbb, csak lefektetik a fűtőszőnyegeket a burkolat alá, és már kész is. Nem kell ellenőrzésre, kéményseprésre stb költeni, mert a padlófűtés nem igényel semmi ilyesmit. Továbbá lehet vele hosszú távra tervezni, mert amorf fémötvözet technológiával készül, ami különösen jó kopásállóságot biztosít, így nagyon hosszú a szőnyegek élettartama. Vállalnak is érte 25 év garanciát.

Maga a fűtésre használt energia is gazdaságosabb, mivel az elektromos padlófűtés sugárzó hővel működik. Nem a levegőt melegíti fel mint a hagyományos konvekciós rendszerek, hanem közvetlenül sugározza a hőt, mint ahogy a nevében is benne van. Így sokkal hatékonyabb, nem kell a meleg elszökésétől tartani, nyugodtan lehet szellőztetni mellette. És alacsonyabb hőfokon is ugyanolyan kellemes meleg érzettet biztosít.

Tervezek beszerezni mellé egy napelem rendszert is, mert így a fűtési költségek teljesen minimalizálhatóak, hiszen majdnem ingyen lesz minden áramfogyasztás.

Az elektromos padlófűtés ezek mellett még sokkal biztosságosabb is. Nem kell olyan dolgokra ügyelni, mint egy radiátoros fűtésnél. Nem lesznek forró felületek, aminek a közelében elviselhetetlenül meleg lesz. Mindenhol egyenletes lesz a hőfok. Aztán nem kavarja fel a port, így nem lélegzik be a vendégek. A fűtőszőnyegek pedig alacsony hőfokon üzemelnek, és így nem kell káros égéstermékektől tartani.

Van egy remek weboldal, ahonnan be fogom szerezni az elektromos padlófűtést. Mindenkinek nagyon ajánlom, nem csak a rendszert, hanem azt is hogy innen vásároljon. Én nagyon elégedett vagyok, és ami még fontosabb, a vendégeim is elégedettek.